ISU Banat:”Accesul la locul intervenției a fost îngreunat de prezența unor porți metalice și a unor piloni din beton prezenți la intrarea în piață”

ISU piata Unirii

Sistemul de restricționare a accesului șoferilor în Piața Unirii îi împiedică pe pompierii ISU Banat să intervină în zona centrală în caz de urgență. Reamintim, conform proiectului, muncitorii au montat atât bile, cât și piloni pe unele străzi pentru a interzice accesul autoturismelor, astfel că zece străzi au devenit pietonale odată cu închiderea șantierului.

Pompierii ISU „Banat” au mers vineri pe teren împreună cu specialiștii din cadrul Primăriei Timișoara pentru verificarea căilor de acces în zona centrală, în scopul găsirii unei soluții pentru rezolvarea acestor probleme.

Totul, în contextul în care joi după-amiază au fost nevoiți să îndepărteze pilonii din Piața Unirii pentru a interveni la un incendiu la acoperișul Vicariatului Sârbesc.“Menționăm că accesul la locul intervenției a fost îngreunat de prezența unor porți metalice și a unor piloni din beton prezenți la intrarea în piață. Conform legii 307/2006 art. 13 litera h) consiliul local are obligația de a <<asigura includerea, în planurile de organizare, de dezvoltare urbanistică şi de amenajare a teritoriului, a căilor de acces pentru intervenţii, a lucrărilor pentru realizarea sistemelor de anunţare, alarmare, precum şi de alimentare cu apă în caz de incendiu>>”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here