Prinși după ce au furat 8.500 lei dintr-un magazin

furt-bani

Au dat spargere la un magazin, de unde au furat 8.500 lei. Poliţiştii Secţiei 5 Timişoara efectuează cercetări faţă de trei tineri cu vârste între 21 şi 25 de ani, bănuiți că ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un centru comercial.

La data de 24 ianuarie, polițiștii Secției 12 Rurale Periam – Post de Poliție Lenauheim au fost sesizați cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o societate comercială, iar din interior ar fi sustras o sumă de bani.

În cursul aceleiași zile, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 24 de ani bănuit de comiterea furtului. Acesta ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în societatea comercială, iar din interior ar fi sustras aproape 8500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști, banii fiind predați reprezentanților societății comerciale.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, polițiștii continuând cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here