tramvaie

Camerele video de supraveghere în mijloacele de transport în comun, singura șansă de a depista hoții de buzunare. Este soluția găsită de municipalitatea timișoreană.

Curg reclamațiile timișorenilor care cad victime tâlharilor. Hoții de buzunare acționează des în tramvaie, unde profită de aglomerație. Aceștia sunt persoane cu o excepţională dexteritate; fantastica lor îndemânare, căpătată în ani de „pregătire”, este cea care le permite să şterpelească portofele, bani, acte, telefoane mobile etc.

furt buzunare

Pentru a-i ține sub control pe hoți, primarul Timişoarei, Nicolae Robu este dispus să monteze camere video.“Am avut o discuție cu consilierul meu personal pe acest subiect, Ionuț Nasleu. El trebuia să stea de vorbă cu domnul Goia pentru a monta în tramvaie camere video cu suficientă rezoluție și unghi de vizibilitate încât să putem să îi prindem pe acești hoți. Înregistrările ne ajută să îi prindem. Din supravegherea video culegem informaţiile care să fie folosite apoi de poliţişti pentru a descinde să îi prindă în flagrant. Poliţiştii nu pot acoperi toate tramvaiele din Timişoara”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Polițiștii locali timișoreni acționau la un moment dat în civil, în mijloacele de transport în comun pentru a-i prinde în flagrant pe hoţii de buzunare.

Potrivit oamenilor legii, o metodă clasică folosită de bandele de hoţi de buzunare din toată lumea, este următoarea: un membru al bandei merge în faţa persoanei aleasă drept „ţintă” şi, la un moment dat, se opreşte brusc, astfel încât „ţinta” dă peste el. Un alt hoţ din gaşcă, în cârdăşie cu primul, merge în spatele victimei şi, când se produc oprirea bruscă şi ciocnirea, se izbeşte de amândoi cei din faţa lui şi se ia la ceartă (prefăcut) cu primul hoţ. În cele câteva secunde de confuzie care urmează, când atenţia victimei se împrăştie simultan şi asupra ciocnirilor, şi asupra certei, şi asupra îngrămădelii, hoţii şterpelesc tot ce pot, pasează obiectele unui al treilea membru al bandei.

(Foto: www.gazetadinvest.ro/ Shutterstock.com)

Articolul precedentEliminat surprinzator din sferturi la dublu, Tecau e in semifinale la mixt
Articolul următorPercheziții la Prefectura Caraș-Severin! Evaziune fiscală și spălare de bani, 25 milioane lei

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.