Prima tranșă de bani pentru realizarea Muzeului Revoluției, alocată de Ministerul Culturii

muzeul revolutiei

Vești bune! Un milion de lei a fost alocat de către Ministerul Culturii pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate necesare construcţiei unui Muzeu al Revoluţiei la Timişoara.

Edilul Nicolae Robu a primit joi de la Ministerul Culturii o înștiințare în care se specifică aprobarea finanțării acestui obiectiv. Valoarea finală, estimată la trei milioane de euro nu va fi virată deodată în 2016. Inițiativa de realizare a Muzeului Revoluției aparține senatorului Ben Oni Ardelean. Lucrările de construcție ar putea începe chiar în 2016. “Tocmai am primit de la Ministerul Culturii o înștiințare că s-a aprobat finanțarea unui obiectiv la care noi ținem foarte mult, realizarea unui muzeu al Revoluției din Timișoara. Ne bucurăm că în 2016 vor demara operațiunile necesare realizării unui asemenea obiectiv. Valoarea finală, estimată la trei milioane de euro nu va fi toată virată deodată, dar în 2016 deja se vor face primele finanțări pentru etapele de pregătire a realizării unui asemenea obiectiv. În municipiul Timișoara, unde știm bine că s-a aprins flacăra Revoluției din decembrie 1989, era necesar un astfel de obiectiv. Eu, administrația pe care o conduc, cetățenii ne dorim de mult un astfel de obiectiv. Mă bucur că Guvernul actual, Ministerul Culturii au înțeles cu promptitudine demersurile pe care le-am făcut. Mi-a comunicat că acest obiectiv va fi finanțat”, spune edilul Nicolae Robu.

Locul în care va fi amplasat acest muzeu nu a fost încă stabilit, însă o condiție impusă de Ministerul Culturii este în centrul orașului. Una dintre variantele propuse de Ben Oni Ardelean ar fi sediul Asociaţiei Memorialul Revoluţiei. Deocamdată, municipalitatea caută locul ideal pentru realizarea acestui obiectiv.

1 COMENTARIU

  1. Muzeul Revolutiei Romane din decembrie 1989 trebuie sa fie parte a Muzeului de Istorie recenta a Romaniei. Acest muzeu nu trebuie, insa, lasat, insa, nici la cheremul unui muzeu de tip SRL, cum este muzeul luil Traian Orban (care ar trebui sa se integreze in Muzeul de Istorie recenta a Romaniei), si care, la rindul sau, trebuie sa includa si perioada post-revolutionara a Timisoarei si a Romaniei, pina in prezent. A lasa proiectarea unui asemenea muzeu la cheremul unui edil des-creierat, cum este actualul Primar al Timisoarei, incult si mancurt, care a amplasat pocitaniile de tip kitsch care slutesc, in prezent, piete centrale al Timisoarei, ar fi o alta aberatie, care va evidentia, in timp, faptul ca „politica culturala ” a lui N.Robu este, de fapt, o batjocorire a conceptului de politica culturala, comisa de un specimen politruc actual (caracteristic perioadei de criza cronica
    morala si edilitar-manageriala, cu care suntem confruntati), edil care rehabsburgizeaza Timisoara, in loc s-o romanizeze, cu mentinerea „monumentului ciumei” in Piata Libertati, , precum si care a dorit sa instaleze si monumentul fidelitatii habsburgice, in Piata Balcascu (daca nu s-ar fi opus chiar UDMR-ul ! impotriva unei asemenea profanari, petrecuta in actualitatea noastra), Respectivul Primar a mai vrut si inca mai vrea sa modifice, in subversivitatea sa, inclusiv fatada Teatrului National, consacrata de Revolutie (cum a modificat si Piata Libertatii), daca va fi lasat. La cele mentionate anterior se adauga si pocitaniile sculpturale pe care edilul actual le-a amplasat, deja, in cateva locuri centrale ale orasului, fapte ce dovedesc vulnerabilitatea Timisoarei, pe de o parte, datorita unei Populatii devenita incapabila de a mai reactiona, pentru ca sa apere orasul, in mod eficient, de agresiunea incultilor si profitorilor edilitari de tip politico-partidic.
    Puterea de stopare a subminarii personalitatii unui oras care a organizat si declansat Revolutia Romana din decembrie 1989, consta in capacitatea de a inlocui, in cadrul Consiliulu-localitational, a persoanelor care batjocoresc societatea cu interesele sau doar cu ambitiile lor, pentru a cuceri pe cale politica, dreptul de a decide, in folosul lor si al clientelei lor politice, spacifice, asupra tipului si a prioritatilor de dezvoltare a orasului, in dafavoarea majoritatii Populatiei respecivei localitati. Populatia, in cauza, mai trebuie sa afle ca, mergand pe urmele mafiotului edilitar Ghe. Ciuhandu, Nicolae Robu boicoteaza, de mai multi ani, aniversarea cele de a 2-a Zile a orasului Timisoara (20 decembrie), in care s-a declansat RRD-1989, inlocuind-o, in mos deliberat, cu data declansarii Revoltei timisorene, anticeusiste, in data: 16 decembrie 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here