dezbatere publica buget local 2016

Timișorenii, dezinteresați în privința dezbaterii publice a bugetului local pentru 2016. În cadrul ședinței de astăzi prea puțini au fost cei interesați asupra modului în care vor fi împărțite cele 280 de milioane de euro.

Astfel că la dezbaterea pentru proiectul de buget au participat în total 20 de cetățeni, printre care s-au aflat și președinți de Consilii Consultative de Cartier. Un cetățean a cerut municipalității să construiască în cartiere parcări etajate pe suport metalic. Astfel că le-a recomandat consilierilor locali ca în buget să fie prevăzute sume pentru studii de fezabilitate. Altă propunere a venit din partea unei locuitoare din cartierul Dâmbovița din Timișoara, care a cerut să fie prevăzută în proiectul de buget și reabilitarea străzii Ana Ipătescu. Un cetățean din cartierul Plopi a insistat pentru realizarea unor investiții în zonă. Discuțiile au degenerat însă, iar primarul l-a acuzat pe acesta că are interese personale și l-a amenințat cu evacuarea din sală.

dezbatere publica Buget local

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, și în acest an cei mai mulți bani vor fi investiți în infrastructură. Astfel ca în buget sunt prevăzute lucrări de extindere a pasajelor Popa Șapcă și Jiul, continuarea lucrărilor la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” și alte lucrări de investiții la străzi.“Vrem să insistăm pe modernizarea orașului, pe îmbunătățirea infrastructurii, pe lucrurile care își pun amprenta pe viața noastră de zi cu zi. Astfel, vom continua cu proiecte majore de modernizarea a infrastructurii municipiului Timișoara. Bugetul este de sub 300 milioane de euro, adică 280 milioane de euro. Punem accent pe investiții anul acesta. Acoperim tot spectrul de activități. Zona culturală, zona sportivă își găsesc locul pe care îl merită”, a transmis Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

dezbatere publica buget local

Ședința nu a fost lipsită de reacții contradictorii între consilieri și primar. Edilul Nicolae Robu și consilierul local independent, Bogdan Herzog, au avut un schimb dur de replici. Mai exact, acesta s-a arătat nemulțumit că bugetul nu a trecut încă prin Comisia de buget, întâlnire pe care a programat-o pentru luni după-amiaza.”Eu vă las să vorbiți. Bună creștere ar fi trebuit să vă determine să cereți microfonul. Păi la nesimțirea ce vă caracterizează, sigur că puteți să faceți lucrul acesta.Vorbiți, că eu îi respect pe cetățeni”, i-a spus primarul Robu consilierului Bogdan Herzog.

Săptămâna viitoare aleșii locali se vor reuni din nou pentru a vota proiectul final al bugetului pe 2016 al Timișoarei.

dezbatere publica buget local 2016

Articolul precedentSilviu Adămuț, noul șef al ADR Vest
Articolul următorPrima tranșă de bani pentru realizarea Muzeului Revoluției, alocată de Ministerul Culturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.