Mihai Stepanescu- primar RESITA

Magistrații Tribunalului Caraş-Severin au hotărât termenul de 18 februarie a procesului în care va fi judecat fostul primar al municipiului Reşiţa. Instanţa a constatat legalitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, Mihai Stepănescu, în calitate de primar al municipiului Reșița, “a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la un om de afaceri, pentru a-și exercita în mod necorespunzător atributele funcției de primar, în sensul atribuirii în mod discreționar a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urmă”.

Mihai Stepănescu a primit 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. În plus, inculpatul a cerut remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa.

Tribunalul Caraş-Severin menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu, luată faţă de Mihai Stepănescu, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 28 ianuarie până în 26 februarie, inclusiv.

Reamintim, Mihai Stepănescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcţia de primar al municipiului Reşiţa, cât şi din cea de preşedinte executiv al PSD Caraş-Severin. Acesta s-a aflat în arest preventiv până în 18 ianuarie, atunci Curtea de Apel Timișoara a înlocuit măsura cu cea a arestului la domiciliu.

(Sursa foto: www.stirileprotv.ro)

Articolul precedentDrumul dintre Făget – Drăgsinești va fi refăcut de CJT cu un milion lei
Articolul următorMarian Vasile şi-a lansat o platformă program pentru candidatura la șefia CJT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.