Parcul RATT se înnoiește! Douăzeci de autobuze noi şi un autocar vor sosi la Timișoara

autobuze

Vești bune pentru timișoreni! Douăzeci de autobuze noi vor circula în paralel cu mijloacele de transport deja existente, la orele de vârf. Municipalitatea a semnat contractul de furnizare a acestor autobuze de mici dimensiuni, dar și un autocar care vor ajunge în posesia autorităților locale, în cel târziu trei ani.

Potrivit primarului Nicolae Robu, contractul cadru a fost semnat, iar mijloacele de transport vor veni treptat. În următoarele zile va fi semnat primul contract subsecvent. Astfel că firma Mercedes se angajează să livreze în acest an primele șase autobuze. “Este vorba de o licitație pentru RATT, care vizează un acord-cadru de livrare a 20 de autobuze de capacitate mică, EURO 6, destinate transportului urban. Vrem să folosim aceste autobuze în mod special la orele de vârf, când sistemul de transport în comun nu face față. Atunci, ele vor fi puse în paralel, fie cu tramvaiele, fie cu autobuzele regulare pe care le avem, astfel încât cetățenii să nu mai aștepte atât de mult pentru a se putea deplasa de la locul de muncă spre casă sau invers. Vor beneficia probabil cel mai mult de aceste noi mijloace de transport elevii, la orele de dimineață, când vor avea condiții mai bune să se deplaseze la școlile lor, dar nu sunt dedicate special pentru ei”, spune primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Totodată, Primăria Timişoara a cumpărat şi un autocar în valoare de 1,2 milioane lei. Acesta va fi folosit pentru deplasarea studenților cu ocazia unor evenimente, pentru artiștii care fac deplasări sau pentru echipele sportive. RATT va stabili un tarif pentru închirierea acestui autocar.

 Valoarea totală a celor 20 de mijloace de transport în comun este de 11,2 milioane lei, bani de la bugetul local.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here