Pistoale cu gaz, un kilogram de cannabis și multe alte droguri depistate în urma perchezițiilor

cannabis

Două pistoale cu gaz deținute ilegal, un kilogram de cannabis, 1.100 de plicuri și 200 de grame de fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe comprimate de ecstasy, 8 grindere și 8 cântare… Toate acestea au fost ridicate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timiș, în urma a 41 de percheziții efectuate pe raza a trei județe. Treizeci și șase de persoane au fost conduse la audieri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat ieri 41 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Caraş-Severin, la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La activităţi au participat şi polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Arad şi Caraş-Severin, poliţişti de investigații criminale, ordine publică și acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş. Din cercetări a reieşit că, începând cu luna decembrie 2014, liderii grupării, patru persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, ar fi aprovizionat şi intermediat tranzacţii de cocaină, cannabis, comprimate de ecstasy şi produse cu efecte psihoactive.

Pentru distribuirea drogurilor la nivel stradal, liderii grupării ar fi folosit intermediari, poliţiştii reuşind identificarea a 32 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2 pistoale cu gaz deținute ilegal, un kilogram de cannabis, 1.100 de plicuri și 200 de grame de fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe comprimate de ecstasy, 8 grindere și 8 cântare. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 36 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Departamentului pentru Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciului Român de Informaţii.

La activităţi au participat şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here