Poliţiştii de frontieră au depistat la frontiera cu Serbia 13 cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan şi Pakistan care au încercat să intre ilegal în România.

”În data de 19.06.2018, ora 20.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în urma acţiunii au depistat pe raza localității de frontieră Grădinari, 13 cetăţeni străini care s-au deplasat de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării și urmau a se urca într-un microbuz înmatriculat în Suedia, condus de un cetățean român”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci cetăţeni din Iran, șase cetățeni din Irak, unul din Afganistan și unul din Pakistan, dintre care patru femei și nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. La cercetări, aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţeanul pakistanez și cel afgan i-au călăuzit pe ceilalți unsprezece cetățeni străini pentru a trece ilegal frontiera din Serbia, urmând a fi preluaţi de șoferul român.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, față de cei unsprezece, și de trafic de migranți pentru cele trei călăuze, la finalizarea cercetărilor fiind luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Articolul precedentCriza forței de muncă, prioritate strategică a CCIA Timiș!
Articolul următorÎnscrierea elevilor la cursul de mecanic agricol, un real succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.