A fost jale pe șosea! Sute de amenzi aplicate șoferilor din Timiș

amenzi politisti

Au curs amenzile în Timiș! Peste optsute cincizeci de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii rutieri.

Timp de patru zile, oamenii legii au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, au aplicat peste 850 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 280 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 97 de permise de conducere.

Mai exact, în perioada 15 – 19 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. Au fost întocmite 13 dosare penale şi aplicate 860 de sancţiuni contravenţionale, 280 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 116 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Nici pietonii nu au scăpat nepedepsiți, peste o sută s-au ales cu amenzi pentru că nu au respectat prevederile legale. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 97 de permise de conducere, 54 dintre acestea fiind pentru  neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost reţinute şi permisele de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au condus sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here