Pregătiri pentru Simularea Evaluării Naţionale și a Bacalaureatului

simulare Evaluare Nationala

 Elevii din clasa a opta se pregătesc pentru Simularea Evaluării Naţionale. Prima probă va avea loc luni, 22 februarie, la Limba şi literatura română, urmată marți de Matematică şi miercuri, Limba maternă pentru minorităţi naţionale.

Ministerul Educației a publicat calendarul Simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a. Acesta este al treilea an în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național, cu subiecte unice.

Simularea examenului de Bacalaureat, pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, începe pe 7 martie. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale Bacalaureatului pentru elevii clasei a XI-a sunt Limba şi literatura română, Literatura maternă pentru minorităţi naţionale, Matematică şi Istorie. În plus, elevii de clasa a XII-a vor putea afla care le este nivelul de pregătire în vederea susţinerii bacalaureatului şi la fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie filosofie, în funcţie de profil sau specializare.

Elevii care susţin examenul de evaluare naţională au programată prima probă, cea la limba și literatura română, pe 27 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă pe 28 iunie.

Ultima probă a evaluării naționale, cea la Matematică, va avea loc pe 29 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie până la ora 16.00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20.00. Rezolvarea acestora se va face între 2-4 iulie, iar rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 5 iulie.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here