ALDE va avea candidat propriu la Primăria Timișoara. Printre favoriți, Adrian Orza

12721775_10208759425812204_1210120106_n

Alianța Liberalilor și Democraților va avea candidat propriu la Primăria Timișoara. Anunțul va fi făcut public în câteva săptămâni.

Potrivit președintelui ALDE Timiș, senatorul Petru Ehegartner, la nivel local, eventualul protocol de colaborare cu PSD nu va însemna nicidecum intenția de a candida pe liste comune, ci separate, cu excepția alianțelor pentru susținerea primarului. În Timiș există maxim două situații în care nu este exclusă varianta susținerii PSD la primărie. “ALDE Timiș încearcă să creeze la nivel local o alianță. Cred că Timișoarei i se potrivește acest tip de reprezentare. Cu o singură excepție, în toate variantele de până acum, primarul a câștigat susținut de o alianță. Am avut discuții cu PSD-ul, m-au contactat și alte formațiuni politice inclusiv societatea civilă. Sunt adeptul unei alianțe care să poată realiza o susținere largă pentru o competiție corectă. Ceea ce pot în mod cert pot să vă spun este că ALDE va avea candidat propriu la Primăria Timișoara”, explică președintele ALDE Timiș, Petru Ehegartner.

De asemenea, senatorul susține că profilul politic al candidatului trebuie să se adapteze la unul de administrator și de persoană care să reprezinte toți cetățenii. “După vot este foarte important ca acest personaj să se adapteze iar vocea lui să fie reprezentativă pentru cetățeni, să îi reprezinte pe timișoreni. Oamenii au nevoie să se simtă reprezentați”.

În plus, acesta susține că are în vedere un posibil candidat ALDE pentru Primăria Timișoara, și anume Adrian Orza. “Din studiile sociologice care mi-au parvenit prima impresie este că domnul Adrian Orza este un candidat reprezentativ pentru Timișoara. La începutul lui martie vom anunța candidatul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here