vizita ambasador Kazahstan

Vizită importantă vineri, în județul Timiș. Ambasadorul Republicii Kazahstan în România a avut o întrevedere cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Excelența Sa, Daulet Batrașev s-a aflat vineri după-amiază într-o vizită oficială în Banat și dorește că Timișoara și județul Timiș să fie motorul dezvoltării relațiilor economice dintre cele două țări, România și Kazahstan. “Doresc să îmi exprim speranța că vom colabora în continuare și vom găsi parteneri pentru companiile din județul Timiș. Mi-ar plăcea să găsim un oraș din Kazahstan care să fie înfrățit  cu Timișoara. Asta ar putea să sprijine contacte mai intense între țările noastre. CCIAT este interesată să găsească parteneri în afara spațiului comunitar, deci suntem în această direcție”, transmite Excelența Sa, Daulet Batrașev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

ambasador Kazahstan

Astfel, Excelența Sa a ținut să se adreseze firmelor interesate în a dezvolta relații de afaceri cu omologi din Republica Kazahstan cât și pentru a explica conceptul de “Drum al mătăsii”. „Drumul Mătăsii” este un proiect care are rolul de a facilita relațiile comerciale dintre Europa și Asia, prin îmbunătățirea legăturilor politice și economice, dezvoltarea infrastructurii de transport și reducerea barierelor din calea comerțului și a investițiilor. România ar urma să fie una dintre ţările prin care va trece „Drumul Mătăsii”, conform celor mai recente planuri ale iniţiatorului acestui proiect, Guvernul chinez.

La începutul acestui an, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România a declarat că prioritățile pentru 2016 sunt dezvoltarea relațiilor economice bilaterale şi cooperarea dintre Camerele de Comerț din cele două țări, în sectoare specifice: transporturile şi telecomunicațiile, sectorul energetic și industriile adiacente. Republica Kazahstan este cel mai important partener al României din Asia Centrală, schimburile comerciale dintre cele două state fiind, la nivelul lunii septembrie 2015, în valoare de 885,85 milioane euro. Exporturile României s-au ridicat la 35,89 milioane euro, iar importurile la 849,96 milioane euro.

La rândul său, CCIAT a identificat primele oportunități pentru oamenii de afaceri din județul Timiș, în industria de lactate și în cea chimică. “Prezența domnului ambasador la CCIAT a făcut posibilă demararea unui proiect strategic de a pătrunde pe piețele extracomunitare. Avem un program pe 2016, unde ne adresăm firmelor, dorințe cu produsele noastre de a pătrunde pe piețele dinafara UE. De aceea astăzi, am avut deosebita plăcere de a asculta și ne informa domnul ambasador că produsele pe care noi încă le mai producem în județ sunt căutate pe piața din Kazahstan. Mă refer la produsele lactate, care încă se importă în Kazahstan și nu se importă din România. S-ar putea importa din România, mă refer aici la produsele chimice, echipamentele electromecanice. Domnul ambasador ne-a asigurat că ne va facilita relațiile de colaborare cu Camere de Comerț din Kazahstan”, susține directorul general al CCIA Timiș, Florica Chiriță.

Articolul precedentRoxana Iliescu:”Sorin Cociobea a ajuns, în sfârșit, acolo unde îi este locul basist fiind!”
Articolul următorRectorul UVT s-a autosuspendat din funcție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.