furt

Tinerii din Timiș care au tâlhărit zilele trecute mai multe persoane au fost prinși de oamenii legii. Polițiștii Secției 8 Rurale Deta au identificat doi tineri bănuiți de comiterea unei tâlhării pe raza localității Banloc. Unul dintre suspecți a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar celalalt este cercetat sub măsura controlului judiciar.

La data de 19 februarie, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 8 Rurale Deta au depistat doi tineri de 16 și 18 ani, bănuiți de comiterea unei tâlhării pe raza localității Banloc. În fapt, în aceeași zi, cei doi ar fi deposedat prin violență un bărbat de 60 de  ani, de portmoneu în care avea 400 de lei și înscrisuri.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, procedându-se la reținerea pentru 24 de ore a bănuiților.

La data de 20 februarie, tânărul de 18 ani a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, iar față de minorul de 16 ani s-a dispus măsura controlului judiciar.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

Polițiștii recomandă: Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, noaptea evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane!

La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane străine cu un comportament suspect!

Nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare şi nu vă deplasaţi cu maşini de ocazie!

Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari!

Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepe până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă!

În caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur! Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii.

Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul! Viaţa este mult mai preţioasă decât bunurile dumneavoastră. Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălţime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc.!

În cazul victimizării, înştiinţaţi instituţiile bancare şi firmele de telefonie mobilă dacă vi s-a luat cardul de credit sau telefonul mobil!

Articolul precedentUrmărit general reţinut de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
Articolul următorTreisute de șoferi amendați în weekend de polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.