Treisute de șoferi amendați în weekend de polițiști

amenzi-politie-Small

S-a lăsat cu sute de amenzi în Timiș! Treisute de vitezomani s-au ales cu sancțiuni.

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 300 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 127 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 52 de permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 14  dosare penale şi au aplicat 285 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 127 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 52 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificația luminii de culoare roșie a semaforului electric și conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.