locuinte serviciu CJT

Vești bune! Patruzeci și patru de apartamente vor intra în posesia medicilor și cadrelor militare, dar și a unor angajați ai Consiliului Județean, ca locuință de serviciu. Aceștia se vor putea muta în curând în fostul bloc al Institutului de Medicină Legală.

Lucrările de reabilitare a blocului au fost recepţionate astăzi. Consiliul Judeţean Timiş a preluat fosta clădire a Institutului de Medicină Legală, dar și alte două imobile de la Ministerul Apărării. Imobilul a fost reabilitat şi are 44 de apartamente, dintre care 40 cu o cameră, iar restul cu două camere.

În urma Hotărârii Consiliului Județean Timiș cu nr. 1 din 25.01.2016, au fost stabilite măsuri privind administrarea și repartizarea locuințelor din acest bloc. Astfel, 24 de apartamente vor fi date în administrare Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” și închiriate ca locuințe de serviciu personalului spitalului, un apartament Serviciului de Ambulanță Județean Timiș și 19 apartamente vor fi date spre închiriere ca locuințe de serviciu personalului Consiliului Județean Timiș (funcționari publici și personal contractual). Investiţia este estimată la 2,3 milioane de lei şi a fost suportată de Consiliul Judeţean Timiş, iar beneficiarii vor plăti o chirie lunară. “Mai bine din jumătate din apartamente sunt dirijate către personalul Spitalului Județean, 44 de apartamente, respectiv 24 la etajul doi și unul repartizat către Serviciul de Ambulanță. Practic, 25 din 44 sunt repartizate spre domeniul sănătății, iar celelalte apartamente vor fi repartizate, două, către piloții de elicopter. Restul de șaptzesprezece vor rămâne la dispoziția CJ, care le va repartiza către instituțiile CJT și către angajații CJT, cu mențiunea că vor fi repartizate doar câte cei care nu au niciun fel de locuință. Sperăm ca prin noul bloc, la care se lucrează, poate spre finalul anului să poată fi dat în folosință. Este un bloc situat în zona Electrotimiș, care are mai multe apartamente”, explică președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

titu Bojin

Potrivit conducerii CJ, beneficiarii imobilelor de pe str. Martir Marius Ciopec, nr. 3 trebuie să fie toți angajati ai instituțiilor CJ sau ai Spitalului Județean. Apartamentele nu vor fi niciodată vândute către aceștia, mai precizează Titu Bojin. Ele vor fi doar apartamente de serviciu, iar beneficiarii vor plăti o chirie de aproximativ 50 euro. “Recepția este făcută. Colegii mei de la Patrimoniu vor preda cheile către domnul director al Spitalului Județean la apartamentele atribuite spitalului”.

Un alt bloc aflat pe strada Matei Milo este transformat în locuințe de serviciu. “Avem și blocul de pe strada Matei Milo. Să vedem în ce măsură satisfacem cu acest bloc solicitările pentru locuințe de serviciu. Poate că după o perioadă în care vom stabili să ne gândim la posibilitatea de vânzare a unor apartamente”, adaugă șeful CJ Timiș.

În Giroc, la ANL sunt aprobate 88 de apartamente locative, pe care le va repartiza CJ și 44 vor merge la MApN.

Articolul precedentSeminar: Ultimele modificări aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală
Articolul următorPrimarul din Ghiroda i-a sfidat încă o dată pe cetățeni. Localnicii nu au cui să-și spună problemele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.