Primarul din Ghiroda i-a sfidat încă o dată pe cetățeni. Localnicii nu au cui să-și spună problemele

ghiroda-sedinta-consiliu-local-02(1)

Circ si haos, ieri, la ședința Consiliului Local Ghiroda. Primarul localității i-a sfidat încă o dată pe cetățeni. Acesta a  absentat de la şedinţa de Consiliu Local, deşi ştia că este asteptat de zeci de oameni care voiau să-şi spună problemele.

Revoltați că nu au drumuri, apă potabilă sau microbuz școlar, iar comuna este plină de mizerii și ambrozie, oamenii au cerut explicații. Nu au avut însă de la cine să primească vreun răspuns, pentru că primarul Vasile Cădariu a dat din nou, bir cu fugiții. Zeci de oameni din comuna Ghiroda, sătui de promisiunile deșarte au luat cu asalt sala în care avea loc ședința Consiliului Local.“Am impresia că noi chiar am ajuns bătaia de joc a acestei administrații și nu ne vom rezolva problemele decât în instanță. Ce trebuie să facem pentru a ni se rezolva problemele? Să pichetăm primăria? Să începem să urlăm?”, a întrebat unul dintre cetățeni.

Se surpă pământul în dreptul gurilor de canal. Mașina mea este praf. Vă voi aduce dumneavoastră toate facturile să mi le plătiți. Trebuia să vorbiți cu firma care a făcut lucrarea, să aducă terenul în starea în care l-a găsit”, a spus altul.

“Stăm aici și ne certăm, pentru că <<tătucul>> nu își face treaba și nici nu este prezent să ne dea explicații (…) Dacă nu se rezolvă problemele, o să închiriez o vidanjă de la Aquatim, o umplu cu tot ceea ce este în fosă, apoi o golesc în fața porții primarului. Asta nu este o amenințare. Este o promisiune”, susține un localnic.

Lipsa primarului a agravat şi mai mult situaţia, întrucât toate problemele au fost ridicate în mod inutil. Consilierii au atras atenţia că nu pot face nimic, fiindcă puterea executivă aparţine edilului Vasile Cădariu.

Infrastructura rutieră și edilitară nu este însă singura problemă a oamenilor din Ghiroda. Unii dintre ei au ajuns la spital, din cauza nepăsării, incompetenței și rău-voinței de care dau dovadă cei din primărie. Alții sunt revoltați că elevii merg pe jos la școală, în timp ce microbuzul primit de la Consiliul Județean zace nefolosit. “Sunt licențiat în Drept și lucrez la un birou de executori judecătorești. Două-trei luni pe an nu pot să îmi exercit meseria, din cauza unei forme grave de alergie pe care o manifest la ambrozie. Nu pot să merg la lucru. Unde vreți să mă duceți? La cimitir?”, i-a intrebat un alt ghirozean pe consilierii locali care au ridicat în permanență din umeri, în absența primarului.

Avem un microbuz primit pentru transportul școlar și care este parcat în spatele casei lui Dorian (un locuitor din Ghiroda – n.r) , de jumătate de an. În tot acest timp, copiii merg cu pungi în picioare, pe jos, la școală”, a spus Cosmin Dumitru, un localnic.

Oamenii au părăsit sala de ședințe așa cum au venit, fără a ști dacă problemele lor se vor rezolva vreodată.

(Foto: www.sursadevest.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here