Cursuri gratuite pentru asistent maternal. Vezi de ce acte ai nevoie

0

asistenti maternali 2

Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş va organiza în primăvară un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

Persoanele interesate trebuie să depună, între 1 şi 31 martie, o cerere de evaluare la Registratura instituţiei, din P-ța Regina Maria din Timișoara sau la sediul din Lugoj, de pe strada Timișoarei nr. 33.

Cererea va cuprinde și motivația pentru care doreşte sa devină asistent maternal profesionist. La cererea de evaluare vor fi anexate: un curriculum vitae al solicitantului, o copie după actul de identitate şi o copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite.

În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică.

Cursurile o durată de minim 60 de ore si sunt gratuite.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs pot fi obţinute la numărul de telefon 0256 –49.40.30.

(Foto: arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here