Problema accesului autospecialelor ISU Banat în zona istorică, soluționată!

centrul istoric

Problema accesului autospecialelor ISU Banat în zona centrală a fost, în sfârşit, rezolvată. Reprezentanţii ISU Banat au convins autoritatile locale să renunţe la câteva dintre bilele din fontă care le blocau accesul în centrul istoric.

Astfel că s-au luat următoarele măsuri pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenție în zona centrală. S-a realizat demontarea/mutarea bolarzilor existenți în următoarele puncte de acces: Intersecția străzii Piața Libertății cu strada Emanoil Ungureanu – prezența bilelor din fontă cu fundație din beton; Intersecția străzii Piața Libertății cu strada Vasile Alecsandri– prezența bilelor din fontă cu fundație din beton; Intersecția străzii 9 Mai cu strada Florimund Mercy (piața Sfântul Gheorghe) – prezența bilelor din fontă cu fundație din beton.

De asemenea, au fost lărgite intrările în Piața Unirii unde unde lăţimea căilor de acces este mai mică decât dimensiunea necesară unei autospeciale de intervenţie: colţul de la intersecţia străzilor Episcop Augustin Pacha şi Palanca; colţul de la intersecţia străzilor Matei Corvin şi George Coşbuc; colţul de la intersecţia străzilor Constantin Muşat şi General Eremia Grigorescu și colţul de la intersecţia străzilor Gheorghe Lazăr cu Vasile Alecsandri.

În plus, s-a realizat marcarea hidranților stradali subterani, în conformitate cu normele în vigoare. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a primit 4 telecomenzi pentru bolarzii telescopici, în scopul accesului autospecialelor de intervenție în zona restricționată a centrului istoric a municipiului Timișoara.

Reamintim, în luna ianuarie, din această cauză pompierii nu au putut ajunge în timp util la stingerea unui incendiu produs în Piața Unirii.

ISU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here