Zeci de copaci rupți și acoperișuri smulse în câteva minute

Furtuna a făcut ravagii în vestul țării. Zeci de copaci au fost rupți și acoperisuri smulse în câteva minute. În urma fenomenelor meteorologice periculoase din intervalul orar 14:50 – 17:15, care s-au manifestat prin frecvente descărcări electrice, averse de ploaie, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină de dimensiuni medii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a fost solicitat pentru a interveni în mai multe localități din județ.

Astfel, in Timișoara, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din interiorul a trei curți – au acționat 4 subofițeri, 2 autospeciale, 1electropompă și 1 motopompă. La Lugoj: degajarea a 19 arbori căzuți pe carosabil, autoturisme și acoperișuri; degajarea elementelor de acoperiș desprinse la trei imobile de locuit colective și două locuințe individuale; au acționat 1 ofițer, 11 subofițeri cu 5 autospeciale.

La Făget: degajarea a tei copaci căzuți pe șosea, respectiv pe cablurile de alimentare cu energie electrică; evacuarea apei ca urmare a inundării a două străzi din localitatea Făget; au acționat 8 subofițeri cu 2 autospeciale și 2 motopompe.

În localitatea Răchita, comuna Dumbrava, au fost găsite, până în acest moment, 44 de imobile cu acoperișurile afectate. Nu sunt situații de evacuare si cazare in alte spatii a persoanelor care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase. La fața locului, pe lângă 6 echipaje de pompieri din cadrul Stației de Pompieri Făget, se afla primarul, viceprimarul și secretarul comunei Dumbrava. Evaluarea situației continuă.

Potrivit ENEL Distribuție Banat, nu au fost înregistrate întreruperi de lungă durată ale alimentării cu energie electrică în localitățile din județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here