Ce sumă a fost alocată pentru Agenda manifestărilor culturale pe anul 2016 a Casei de Cultură

agenda culturala timisoara

Optsute mii lei este suma alocată de Consiliul Local Timișoara pentru Agenda manifestărilor culturale pe anul 2016 a Casei de Cultură, în perioada martie-noiembrie. În acest an, Timișoara are un buget mare alocat manifestărilor care vor fi organizate. Este vorba despre 12 milioane de lei.

Aleșii s-au reunit ieri în cadrul ședinței de plen a CLT pentru a vota Agenda manifestărilor culturale pentru anul 2016 a Casei de Cultură a Municipiului Timişoara. Aceasta cuprinde manifestări devenite tradiţie: Târgul de Paşti, Festivalul JazzTm, 9 mai – Ziua Europei, Zilele Cartierelor, Festivalul Bega Bulevard, Festivalul Artelor Timisorene, Timisoara International Music Festival, Festivalul Rock, Festivalul Timfloralis, Festivalul Minorităţilor şi Gastronomiei, Festivalul Inimilor, 3 August – Ziua Timişoarei, Festivalul de Operă şi Operetă din Parcul Rozelor, Film pentru Timişoara, Ruga Timişoarei, Festivalul Baroc, Târgul de Iarnă şi Sărbătorile Crăciunului, Gala Excelenţei Timişorene, Revelion 2016, dar şi alte acţiuni şi evenimente noi.

Proiectul a trecut la limită. Consilierii liberali, viceprimarul Traian Stoia și independentul Flavius Boncea au dat undă verde proiectului care a trecut cu 15 voturi. În schimb, social-democrații s-au  abținut de la vot și au adus argumentări.“Dacă e să vorbim despre Târgul de Paște, următorul eveniment care este finanțat, pot să vă spun că din cei 200 mii lei, 140 mii lei sunt pentru montare și demontare cabluri electrice, asigurare, branșare, debranșare curent electric, etc. Din punctul meu de vedere, aș supune la vot strict acțiunile sub deviza Asociației Capitală Culturală, iar agenda culturală aș lăsa-o pentru următorul plen de vineri. Vă rog să cereți și dumneavoastră note de fundamentare pentru toate evenimentele și veți vedea stuații similare cu ce v-am prezentat”, spune Ramona Olteanu, consilier local PSD.

Astfel, pentru organizarea Festivalului Vinului, în luna octombrie, au fost alocaţi 70.000 de lei. „Sunt convinsă că și anul acesta vom avea un Oktoberfest, finanțare care nu apare în agenda culturală inițiată și iată că va veni luna octombrie„, a mai spus Ramona Olteanu.

Un milion de lei sunt alocaţi pentru proiectul „Timişoara, 300 de ani de lumină”. Evenimentul va avea loc în perioada martie-decembrie. Va fi marcată împlinirea a 300 de ani de la eliberarea Timişoarei de sub stăpânire turcească.

Pentru a doua ediţie a Festivalului Revolution este alocată suma de 900.000 de lei, iar pentru Festivalul Rock – 400.000 de lei. Festivalul internaţional de jazz va beneficia de 650.000 de lei pentru organizarea din luna iulie, iar Festivalul Artelor Timişorene primeşte 455.000 de lei. Festivalul Timfloralis are alocaţi 300.000 de lei, iar Bega Bulevard – 400.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here