Rețea specializată în trafic de persoane, minori și proxenetism destructurată la Timișoara

dna-perchezitii

dna-perchezitii

Percheziții în această dimineață la Timișoara. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat trei percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2015, cei cinci membri ai grupării infracţionale,  cu vârste între 21 şi 47 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, majoritatea minore. Victimele, provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, ar fi fost obligate, prin constrângere, inducere în eroare sau abuz de autoritate, să practice prostituţia, fiind plasate în diferite apartamente închiriate din municipiul Timişoara.

Până în prezent au fost identificate mai multe tinere cu vârste între 17 şi 22 de ani.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here