directia fiscala

Rău-platnicii nu mai sunt scutiți de penalizări. Aleșii au respins pentru a doua oară proiectul de hotărâre care prevedea facilități fiscale pentru rău-platnicii din Timișoara.

Proiectul inițiat de social-democrați a mai fost supus votului în luna decembrie. În ședința de plen a Consiliului Local Timișoara, social-democrații au propus ca rău-platnicii să fie scutiți de 70 la sută din valoarea penalizărilor, dacă își achită impozitele până la 31 martie 2016. Consilierul municipal Alfred Simonis  consideră că adoptarea unui astfel de proiect ar fi adus accelerarea încasării unor restanțe, dar și asigurarea unor venituri suplimentare la Primărie.

Propunerea aleșilor PSD a iscat ieri discuții aprinse în ședința de plen, după ce s-a descoperit că proiectul nu are avizul juridic. “Propun să scoatem din acest proiect de hotărâre persoanele juridice. Să rămână doar persoanele fizice, înțeleg că și impactul este mult mai mic atunci”, a transmis social-democratul Alfred Simonis.

De cealaltă parte, edilul Nicolae Robu s-a opus cu vehemență și a subliniat că proiectul nu este bine venit, pentru că i-ar încuraja pe rău- platnici.“Se dovedește că nu e ce urmărim noi, ci să facem jocuri de interese a unor firme au-platnice și a unor cetățeni rău-platnici. Pentru că așa și-au făcut unii averea, înșelând statul”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

La rândul său, șeful Direcției Fiscale, Adrian Bodo, spune că doar 2-12 % dintre aceștia au făcut demersuri să achite restanțele. El a explicat ce ar însemna aprobarea unui astfel de proiect. “La modul general, descurajez plata la care au venit și au plătit la termene nu plătesc 85%, ci plătesc 35 % la termene, alea  până în 31. Am comunicat 80 mii de somații. Dacă vin 10% din 80 mii, o să avem la ghișeu 8000 de oameni cu cereri”, spune Adrian Bodo.

Articolul precedentVeloTM redevine funcţional
Articolul următorPiața de animale de companie se mută la stadion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.