Amendă pentru ALDE Timiș

ALDE Timis

Alianța Liberalilor și Democraților Timiş a fost amendată de Poliția Locală pentru bannerul lipit pe geamul Bibliotecii ALDE din Piaţa Libertăţii. Și asta în condițiile în care a primit aprobare de la primărie.

Reamintim, ALDE Timiș a inaugurat de curând o bibliotecă în Piața Libertății, în clădirea primăriei vechi. Pentru a putea semnaliza biblioteca, partidul a depus o cerere de amplasare a unei imagini publicitare la Direcțiea Fiscală și a primit o decizie de impunere pentru suma de 100 de lei pe an cu permisiunea de a lipi afișul pe fereastră.

Președintele ALDE Timiș, Petru Ehegartner, spune că e nemulțumit de modul în care s-a procedat.“Am făcut demersul legal, logic și firesc pentru a cere o autorizare pentru amplasarea unei firme în zonă. Nu demult, era un banner cât toată clădirea. Ni s-a spus că nu putem pe clădire, însă dacă ne ajunge spațiul aferent geamurilor, este permis”, spune senatorul Petru Ehegartner.

ALDE Timis

Imediat după lipirea afișelor, Poliția Locală s-a autosesizat și a cerut conducerii partidului ca bannerele să fie înlăturate în două ore. În plus, s-a ales și cu amendă.“Mie mi se părea corect să primesc o adresă, prin care să se retragă autorizaţia dată. Am înţeles că avem deja şi o amendă pe rol. Dacă un document care iese din primărie poate fi retras fără nicio responsabilitate celor care l-a emis, mi se pare o chestie arbitrară şi nu mi se pare normal ca primăria să procedeze de o asemenea manieră. Pe mine m-a mirat faptul că nu am fost întrebați dacă am montat cu aprobare”, a explicat senatorul Petru Ehegartner, președintele ALDE Timiș.

La rândul său, consilierul local ALDE, Nistor Geană susține că s-au facut toate demersurile pentru a obține aprobarea afișului pe fereastră. “Noi am pus pe geam, nu pe clădire şi le-am spus ce vreau să fac. Ei mi-au dat autoimpunere de publicitate pe geam şi mi-au dat un formular tipizat în două exemplare prin care ni s-a fixat valoarea, taxa de 100 de lei pe an. Ei direct au venit şi au făcut scandal trebuiau să purtăm o discuţie”, spune Nistor Geană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here