14 migranți care au trecut ilegal frontiera, prinși de polițiști în Timișoara! Cum au ajuns aici?

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat doi cetățeni irakieni care au sprijinit 14 migranţi, cetățeni din Irak şi Iran, să treacă ilegal frontiera din Serbia. Cele două călăuze au fost reținute pentru 24 de ore, iar cetăţenii iranieni au fost predați autorităţilor sârbe în baza acordului de readmisie.

Mai exact, poliţiştii de frontieră au identificat, pe raza municipiului Timişoara, 14 cetățeni străini, care nu vorbeau limba română. Având în vedere faptul că persoanele în cauză (5 bărbați, 4 femei și 5 minori) nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul instituției pentru cercetări. În acelaşi timp, extinzând cercetările, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta au reținut, între localitățile de frontieră Giera și Toager, alţi doi cetățeni străini.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că din grupul format din 14 persoane, fac parte șase cetăţeni din Irak și opt din Iran, adulţii având vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani, iar copiii între 1 şi 13 ani.

”În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cele două persoane depistate de către lucrătorii din cadrul Sectorului P.F. Deta sunt cetățeni irakieni, Y.J. si A.Z., în vârstă de 20, respectiv 33 de ani și aveau rol de călăuze. Cei doi au sprijinit grupul de migranţi să treacă ilegal frontiera din Serbia în Romania, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 14 migranti, respectiv trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni irakieni, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Pe numele celor doi cetățeni irakieni, călăuzele grupului, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării evenimentului, cei opt cetăţeni iranieni fiind predați autorităţilor sârbe în baza acordului de readmisie, iar ceilalţi au fost preluați de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara până la finalizarea cazului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here