Femeia în politică. Ramona Olteanu, consilier PSD Timișoara

Este femeie, mamă și politician. E ambițioasă, everfescentă, dornică de muncă, determinată și mereu surprinzătoare. Vorbim despre Ramona Olteanu, consilier municipal PSD Timișoara.

A intrat în politică în 2006, la vârsta de 23 de ani. Ambiția, perseverența, demnitatea, munca și dorința de a evolua mereu sunt doar câteva caracteristici care au ajutat-o pe Ramona Olteanu să progreseze pe scena politică din Timișoara.

A avut ani cu satisfacții, bucurii, victorii, înfrângeri, piedici, muncă, oboseală, dar presărați mereu de o credință continuă că lucrurile vor evolua spre bine, susține aceasta. De 8 Martie a acceptat să ne acorde un interviu. “A fi FEMEIE e o binecuvântare cu care m-am născut. Faptul că mi-am întemeiat o familie, că am devenit mamă sau că am realizat o construcție frumoasă a carierei mele mă face să mă bucur și mai mult de acest privilegiu. Ambiția, perseverența, demnitatea, munca și dorința de a evolua mereu sunt câteva caracteristici care m-au ajutat să progresez. Astfel, doresc să încuranjez fiecare femeie să trăiască această viață nu doar pentru sine, ci mai ales pentru cei din jur. Acesta este unul dintre motivele care m-au îndemnat în 2006 să-mi semnez adeziunea la un partid politic. Inconștiența și everfescența unei tinere mame de 23 de ani mă determinau să cred că voi schimba lumea. Iată însă că au trecut zece ani de atunci. Ani cu satisfacții, cu bucurii, cu victorii, cu înfrângeri, cu piedici, cu muncă, cu oboseală, dar presărați mereu de o credință continuă că lucrurile vor evolua spre bine… Și da, pot să spun că suntem pe drumul cel bun… Totuși însă, pot afirma că în 2016 politica rămâne încă o provocare pentru femei și un mediu în care promovarea acesteia este mereu sabotată de diverși factori, pe care nu vreau să-i detaliez”, ne-a declarat consilierul social-democrat, Ramona Olteanu.

Ramona Olteanu este consilier municipal din 2012 și a fost mereu activă și implicată pentru proiectele orașului. În acest an, surpriză… Ea nu figurează pe listele electorale pentru un nou mandat la Consiliul Local Timișoara și nici pentru Consiliul Județean. „O dată cu încheierea mandatului meu de consilier local, voi face un pas în lateral în viața politică. Nu știu dacă mă voi întoarce, dar știu că nu-mi doresc să-mi pierd sinceritatea, încrederea sau bunăvoința doar pentru că acestea sunt cele mai mari defecte ale unei femei în politică. Mi-aș dori să cred că la un moment dat, acestea vor fi acceptate ca și calități și că femeia va fi apreciată corect pe baza aptitudinilor pe care le are și nu a compromisurilor pe care vrea, va trebui să le accepte. Personal, vreau să le transmit tuturor doamnelor și domnișoarelor cu care am colaborat pe scena politică pe lângă tradiționalul “La Mulți Ani“, mii de mulțumiri pentru toate zâmbetele pe care le-am împărtășit împreună, pentru acțiunile în care ne-am implicat și pentru ceea ce am reușit să facem pentru cei din jurul nostru”, spune Ramona Olteanu, consilier local PSD Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here