Iohannis: „Acesta sunt eu…Vorbesc mai puțin și îmi pasă cum arată această țară”

Vizită surpriză la Timișoara. Președintele României, Klaus Iohannis s-a aflat ieri în capitala Banatului. Acesta a participat la un eveniment important organizat de mediul academic timișorean, deschiderea “Conferinței Diaspora și prietenii săi”.

Des criticat pentru călătoriile sale, președintele Iohannis a dorit să precizeze unele aspecte privind politica externă din ultimul an.

Reamintim, în primele șase luni de mandat, șeful statului a bifat șase călătorii în străinătate, adică câte una pe lună. Înainte ca acesta să fie investit în funcție, cuplul prezidențial și-a petrecut o vacanță de vis în SUA, la Palm Beach. În luna februarie, prima-doamnă și-a însoțit soțul în Franța, iar câteva zile mai târziu a mers în Germania. În luna martie, Carmen Iohannis a fost prezentă și în delegația președintelui la Bruxelles, unde în general niciunul dintre membri nu merge însoțit de soție sau soț.

În aprilie, soții Iohannis au fost plecați în concediu, într-o vacanță în Portugalia, în Insulele Madeira. În luna mai au urmat alte două vizite oficiale importante: în Italia, la Milano și la Vatican. La începutul lunii iulie 2015, Carmen Iohannis a bifat o nouă vizită în străinătate: în Spania, unde familia prezidențiala a participat și la un dineu oferit de familia regală spaniolă.“Acesta sunt eu…Vorbesc mai puțin și îmi pasă cum arată această țară, cum ne respectăm pe noi înșine și cum suntem priviți înafară. Președintele nu se reprezintă pe șine, ci îi reprezintă pe cei care l-au ales. Unii spun că am călătorit prea mult. Este greșit, pentru că oriunde am mers, cu orice m-am întâlnit au relații de reînnodat, lucruri de pus la punct, parteneriate de consolidate, punți de legat. Nici aici lucrurile nu se întâmplă peste noapte. E nevoie ca partenerii noștri să aibă în fața ochilor seriozitate, calm, întăresc și mai ales predictibilitate și continuitate”, a subliniat președintele României, Klaus Iohannis.

1 COMENTARIU

  1. Groaznic ce-i pasa de noi. Faptul ca e un mut, s-a vazut inainte de a fi presedinte. Cit despre prima doamna, mi-e greata. Incurca lucrurile la scoala unde se incapatineaza sa predea orele alea de engleza. Mai bine ar lasa pe altcineva mai tinar sa-i tina locul. Merge la scoala cu gloata de spp-isti dupa ea. Cind pleaca sotiorul peste hotare, hop si ea. Lasa balta cursurile de la scoala si merge cu el. Pe al citelea loc este pus interesul elevului in agenda ei ? Atunci mai vrea sa obtina performanta ! Se vede de la o posta ca e o mascarada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here