Alcool fără documente de provenienţă confiscat de poliţiştii de frontieră orşoveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova – I.T.P.F. Timişoara au confiscat 50 litri de alcool etilic de provenienţă sârbească. Alcoolul aparţinea unei persoane din judeţul Caraş-Severin care nu avea documente de provenienţă a mărfii şi era destinat comercializării pe piaţa ilegală din acest judeţ.

Duminică seară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile desfăşurate în zona de competenţă, au oprit  la un filtru organizat la intrarea în Orşova pe conducătorul unui autoturism Dacia Logan despre care deţineau date că se ocupă cu traficul cu produse accizabile.

La controlul autoturismului aparţinând unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din judetul Caraş Severin, poliţiştii de frontieră orşoveni au depistat în interiorul acestuia cantitatea de 50 litri de alcool etilic pentru care  persoana în cauză nu avea acte de provenienţă. Cetăţeanul român a declarat că a cumpărat alcoolul dintr-o  localitate din zonă cu scopul  de a-l comercializa ilegal în localităţi din judeţul Caraş Severin.

În cauză s-a întocmit  lucare penală pentru savârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător peste  limita  de 40 de litri de alcool etilic.

Întreaga cantitate de alcool în valoare de 1.500 de lei a fost indisponibilizată în vederea  confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here