Aproape patrusute de amenzi în doar câteva zile! Ce au nereguli au făcut șoferii

S-a lăsat cu amenzi usturătoare pe drumurile din Timiș!Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost aplicate aproape 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 211 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 25 de permise de conducere.

În perioada 22 – 24 aprilie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit  9  dosare penale şi au aplicat 377 sancţiuni contravenţionale, dintre care 211  au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 63 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 25 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 25 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here