ÎPS Mitropolitul Banatului, cetățean de onoare al județului Timiș

Mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfințitul Ioan Selejan și Preasfințitul Alexandru Mesian, eparh al Eparhiei Greco – Catolice de Lugoj au primit astăzi titlul de cetățean de onoare al județului Timiș.

Această distincție le-a fost acordată de CJ Timiș pentru „contribuția extraordinară în promovarea intereselor și imaginii județului Timiș, a regiunii istorice Banat aducând astfel țării noastre renume și prenume internațional”. „Din martie s-a pus în discuție și aprobat de principiu. Biserica face mai puțin politică pentru cineva. Sunt convins că se face și în biserică partea de politică bisericească„, a spus șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

Înainte de a primi titlul de cetățean de onoare al județului Timiș, ÎPS Ioan Selejan a primit distincția oferită postmortem fostului mitropolit al Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu. Mitropolitul Banatului a ținut și un discurs în timpul ceremoniei în cadrul căreia i-a fost acordat acest titlu în care i-a mulțumit consiliului județean pentru ajutorul acordat tuturor cultelor din județ. “Mă bucur că nu ați tras cu urechea la cele ce se mai rosteau pe la București, unde mereu s-a spus că bisericilor să nu li se mai acorde ajutoare. O comunitate are nevoie de o sală de sport, de o școală, dar oamenii au nevoie și de câte un lăcaș de cult. De când sunt aici nu am bătut niciodată la ușa primăriei să cer un loc pentru o biserică, dar au venit către mine două persoane și și-au oferit terenul lor pentru a realiza o biserică. Noi, românii, avem vocația ridicării lăcașurilor de cult, a unor case pentru Dumnezeu”.

În plus, mitropolitul Banatului a precizat că se implică în dezvoltarea județului Timiș și a regiunii vest. Vă reamintim că la Timișoara va urma să se construiască un institut oncologic și datorită implicării mitropolitului Banatului. “Sperăm că se va realiza și maternitatea. Și mai am încă o temă de casă: realizarea unui spital pentru recuperare. Sunt bune proiectele pentru autostrăzi, străzi, dar eu aș zice că ar trebui să facem și cărări către inimile oamenilor. Nu vreau să stau indiferent nici față de activitatea economică a regiunii. Vreau să pun umărul la realizarea diferitelor proiecte. Peste pragul casei în care locuiesc trec importante persoane de la București, doar săptămâna trecută mi-au trecut pragul cinci, șase miniștri. Vreau să fiu un mesager al comunității din Timișoara și vreau să iau legătura cât se poate cu Guvernul României pentru a vă sprijini. Câteodată, nu e suficient doar să trimiți o hârtie la București, ci trebuie să mergi cu ea în mână și să iei legătura cu factorii de decizie”.

Ioan Selejan a fost întronizat Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului la data de 28 decembrie 2014, la Catedrala Mitropolitană de către Patriarhul Daniel și mai mulți membri ai Sfântului Sinod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.