Percheziții la vama Moravița! Zeci de polițiști și contrabandiști săltați de ofițerii D.G.A și procurorii D.I.I.C.O.T pentru mită

Acțiune de amploare a ofițerilor D.G.A și a procurorilor D.I.I.C.O.T. în această dimineață la vama Moravița! Perchezițiile au avut loc atât în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, cât și la domiciliile mai multor polițiști de frontieră și contrabandiști de țigări, la Timișoara, Deta, Moravița Jebel, în județele Caraș Severin și Hunedoara.

În total, sunt vizați peste 60 de polițiști de frontieră și traficanți. Ofițerii anticorupție și jandarmii de la Brigada Specială de Intervenție au blocat vama, i-au scos din gherete pe polițiștii bănuiți că au luat mită și i-au percheziționat. Astfel, peste 40 de percheziții au fost făcute la persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat, contrabandă și complicitate la contrabandă.

Potrivit anchetatorilor, polițiștii de frontieră și contrabandiști de țigări au fost monitorizați timp de doi ani. În plus, aceștia au fost filmați în timp ce împărțeau banii obținuți de la contrabandiști. Tarifele percepute de oamenii legii de la contrabandiștii de țigări erau de la un dolar, câțiva lei sau dinari și până la 100 de euro.

Printre cei audiați se află șeful de punct și mai mulți șefi de tură de la Moravița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here