188 de locuri de parcare eliberate anul acesta, după ce au fost ridicate rablele care ocupau parcările din oraș!

Polițiștii locali au continuat în ultima perioadă acțiunile de identificare și de luare a măsurilor legale referitoare la autovehiculele abandonate pe domeniul public.

De la începutul acestui an au fost înregistrate un număr de 149 de sesizări, atât de la cetățeni dar și situații constatate din oficiu de polițiștii locali, cu privire la 210 autovehicule abandonate sau fără stăpân care ocupă locurile de parcate în mai multe zone din oraș, în multe cazuri transformându-se în focare de infecție.

A fost verificată și soluționată situația a 265 de autovehicule, atât din cele constatate anul acesta, cât și aflate în procedură de la finalul anului trecut, 174 de autovehicule fiind ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali, alte 14 fiind ridicate împreună cu lucrătorii SDM.

De asemenea, în cazul a 77 dintre acestea s-a constatat că nu se încadrează în prevederile legii care specifică faptul că pentru a fi declarate abandonate autovehiculele trebuie să nu fie mutate cel puțin un an de zile din același loc.

De asemenea, au fost aplicate și 15 sancțiuni de câte 1000 lei fiecare unor proprietari de astfel de autovehicule care au refuzat să-și ia de pe domeniul public autovehiculele aflate în această situație.

Au fost întocmite un număr de 44 de dispoziții de declarare a abandonului, urmând ca mașinile să fie de asemenea ridicate de pe domeniul public.

”Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro, dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective pe peste un an de zile, așa cum prevede legea”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here