19 firme timișene, premiate cu Trofeul Virtual Power Plant

În cadrul Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș care a avut loc în data de 25 octombrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener național al programului Climate-KIC a acordat Trofeul Virtual Power Plant unui număr de 19 companii timișene, pentru implicare în programe de eficiență energetică.
Premiile au fost înmânate de directorul general al Societății Maghiare de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd, MEZOSI Balazs, partenerul maghiar al programului, și de Cristina BĂDULESCU, coordonator al Programului Climate KIC în cadrul CCIA Timiș.

Virtual Power Plant este cel mai amplu program de sprijinire a eficienței energetice și energiei verzi din Europa Centrala și de Est, înființat în anul 2011 în Ungaria, și testat printr-un proiect pilot în Județul Timiș, cu sprijinul Climate KIC.

Inițiativă a Uniunii Europene, susținută de Națiunile Unite, programul este operațional în 4 țări: Ungaria, România, Marea Britanie și Italia. În prezent, programul numără peste 9000 de companii membre și peste 200 de municipalități, formează anual 400.000 studenți și consiliază factori de decizie din domeniul eficienței energetice.

În martie 2019, partenerul maghiar a început extinderea regională a programului în județul Timiș, printr-un parteneriat cu CCIA Timiș.

La doar 6 luni de la implementare, toate obiectivele și acțiunile propuse au fost realizate cu succes și în termenele prevăzute.

Astfel, prin Virtual Power Plant ProgramTM au fost atrase 19 companii, dintre care 8 sunt exemple de bune practici în ceea ce privește eficiența energetică.

Concret, Virtual Power Plant ProgramTM echivalează -virtual – o stație de energie electrică cu puterea de 2,379 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here