Percheziţii la contrabandistii cu ţigări, efectuate de poliţiştii de frontieră timişeni

Percheziţii în această dimineață la contrabandistii cu ţigări!  Poliţştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş şi Direcţia Regională Vamală Timişoara au efectuat 19 percheziţii domiciliare la persoane suspecte a fi implicate în contrabanda cu ţigări.

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie-iunie, în urma monitorizării activităţii persoanelor implicate în activitatea infracţională, efectuată împreună cu ofiţerii din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni în urma cărora au confiscat 4.500 pachete ţigarete provenite din contrabandă. Cercetările au fost coontinuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului  de pe lângă Judecătoria Timişoara, astfel  fiind emise în total 24 mandate de percheziţii domiciliare, 5 dintre acestea fiind puse în aplicare în data de 29.06.2016, iar restul de 19 în cursul zilei de astăzi.

În cadrul documentării activităţii infracţionale s-a stabilit că persoanele se aprovizionau cu anumite cantităţi de ţigări provenite din contrabandă, de la furnizori domiciliaţi pe raza judeţului Arad, pe care ulterior le comercializau pe raza judeţului Timiş, la societăţi comerciale pe care aceştia le administrează.

Vor fi aduse la audieri 19 persoane suspecte a fi implicate în activitatea infracţională, în cauză fiind efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteaia.

(Foto: Pressalert.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here