23 de irakieni și sirieni, descoperiți în timp ce încercau să iasă ilegal din țară!

Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, respectiv al unei autoutilitare, 23 de cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din ţară.

Ieri seară, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din judeţul Arad s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 34 de ani, la volanul unui automarfar marca Mercedes-Benz înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, gumă de mestecat din Turcia, către o firma din Cehia.

În urma analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul remorcii autovehiculului, zece bărbaţi. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

O oră mai târziu, tot la Nădlac II, s-a prezentat pentru ieşi din ţară, un cetăţean leton în vârstă de 44 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în Marea Britanie. Şi în acest caz, în urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse, în partea din faţă a compartimentului marfă al mijlocului de transport, într-un spaţiu special amenajat, 13 persoane.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că grupul era format din doisprezece cetățeni irakieni şi un cetăţean sirian.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru ambii şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 23 de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here