23 de migranți din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, călăuziţi de un cetăţean român, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat 23 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetăţean român.

Polițiștii au oprit, în localitatea de frontieră Ferendia, un microbuz înmatriculat în România, la volanul căreia se afla un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat faptul că în interior se aflau 23 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Astfel că cetăţenii străini şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 23 de pasageri sunt cetățeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan,  14 dintre aceştia fiind bărbaţi, cinci femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, iar minorii între 15 şi 18 ani.

Cetăţenii străini au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul român din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul acestuia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 23 de cetăţeni străini.

De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here