24 de primari timișeni, majoritatea PNL, cer demisia prefectului de Timiș! PSD contraatacă

În urma întâlnirii de astăzi referitoare la blocarea de către Prefectură a 64 milioane de lei pentru investiții locale și drumuri, reprezentanții administrațiilor locale liberale prezenți la discuții solicită demisia reprezentantului Guvernului în teritoriu.

„În mod normal prefectului de Timiș ar trebui să îi facem plângere penală pentru abuz în funcție. Nu există niciun articol de lege care să fie încălcat de HCJ-urile prin care localitățile din Timiș urma să primească banii. Dar noi nu facem genul acesta de politică și înțelegem că, la rândul lui, este o victimă a deputatului Simonis care l-a constrâns pe linie politică să ia această decizie” , a spus Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

Blocarea banilor de către prefect, la insistențele grupului PSD, afectează zeci de localități timișene, în special comunitățile mici, a căror bugete depind de banii de la Consiliul Județean Timiș. Președintele liberal al CJ Timiș, Alin Nica, a alocat fondurile, propunerea sa a trecut de plenul administrației județene cu majoritatea voturilor, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

„Vom pune presiune și nu ne vom opri până când banii vor ajunge în județ, la oamenii care au nevoie de investiții și drumuri. Cât de urgent, vom face o petiție prin care solicităm ca Prefectura să renunțe la acțiunea în contencios. Domnul Ritivoiu să își asume greșeala, să își toarne cenușă în cap și să recunoască că a răspuns unei comenzi de la PSD. Dacă nu va face asta în fața primarilor, a consilierilor locali și a locuitorilor din județ, atunci cu toții îl vom da în judecată. Actualul prefect va rămâne, cum bine i-a spus un coleg, la coșul de gunoi al istoriei, primul și sperăm singurul prefect care a blocat dezvoltarea județului”, a spus Silvia Fechete, primarul comunei Otelec.

Din cauza blocării celor 64 milioane lei se vor pierde proiecte europene deoarece banii acopereau cofinanțări, vor fi însoțitori ai persoanelor cu dizabilități care vor rămâne neplătiți, iar primăriile riscă să nu își poată vota bugetele.

Raul Cozarov, primarul orașului Gătaia, a precizat că prin acțiunea prefectului, s-au blocat toate sumele către comunitățile locale din județ, indiferent de culoarea politică a primarilor. ”O consecință a acestui blocaj este că nu putem constitui bugetele locale, este un fapt fără precedent. Considerăm că acțiunea prefectului este total eronată, pur și simplu bagă mâna în buzunarul comunităților locale, sunt bani care erau necesari pentru cofinanțarea proiectelor europene, pentru dezvoltare locală, funcționare și cheltuieli de iluminat public, plata gunoiului menajer și altele”.

PSD spune că Nica a alocat banii discreţionar

De cealaltă parte, PSD care a araătat cu grafice şi eemple ca banii au fost împărţiţi după voia lui Nica, nu după nevoile localitîţilor timişene, contraatacă!

„Consiliul Județean Timiș nu este comuna Dudeștii Noi, dar acest lucru nu poate să îl înțeleagă Alin Nica, președintele CJT dovedind încă o dată că nu înțelege importanța instituției pe care o conduce. Banii județului nu pot fi împărțiți după bunul plac sau după criteriul culorii carnetului de partid, astfel de practici trebuie să devină o amintire neplăcută. Dar poate Nica să înțeleagă?

Astăzi, a chemat o mică armată de primari pentru a pune presiune pe prefectul județului Timiș, amenințând cu procese și cereri de demisii. Nu Nica, pentru că el a stat ascuns, ci unii dintre primarii aduși cu forța în sediul Prefecturii. Cu un astfel de circ mediatic, șeful liberal încearcă să acopere marea nedreptate pe care a făcut-o sutelor de mii de timișoreni și timișeni. Cum poate explica Alin Nica faptul că Timișoara sau Lugojul nu au primit niciun leu de la CJ Timiș? Cum poate să justifice că unei comune de câteva sute de suflete a alocat sute de mii de lei, iar altor comunități mari, cu nevoi și mai mari, le-a întors spatele?

Din scaunul de mare vătaf aceste lucruri nu se văd, dar nici timișorenii sau timișenii nu uită aroganța și superioritatea, pentru că este pentru prima oară în 34 de ani de democrație când cineva își permite să se joace într-un asemenea mod cu banii publici.

Alin Nica le-a ordonat primarilor pe care încearcă să îi cumpere cu bani publici să ceară demisia prefectului și să dea în judecată Instituția Prefectului pentru atacarea în contencios a Hotărârii de Consiliu Județean prin care s-au alocat banii către primării. Ceea ce a încercat reprezentantul guvernului în teritoriu să facă a fost să îndrepte o mare greșeală, iar pentru aceasta trebuie să plătească cu demisia doar președintele Consiliului Județean Timiș. El a împărțit banii așa cum făcea cu terenurile din Dudeștii Noi pe vremea când era primar acolo”, este răspunsul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.