3 din 5 șoferi opriți de polițiști în weekend au încălcat legea. Foarte mulți vitezomani în trafic

În weekend-ul tocmai încheiat, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, cât și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În perioada 8-10 octombrie, polițiștii au acționat cu precădere pentru depistarea conducătorilor auto care nu respecta limitele legale de viteză și cei care circulă sub influenţa alcoolului și substanțelor psihoactive.

Astfel, polițiștii au legitimat 400 de persoane, au verificat 310 autoturisme și au efectuat 364 de testări cu aparatul etilotest. În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 268 de sancțiuni contravenționale, dintre care 75 au fost avertismente. Din totalul sancțiunilor, 110 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Polițiștii au verificat totodată, purtarea centurii de siguranță, fiind aplicate 44 de sancțiuni contravenționale. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 6 infracţiuni, 4 pentru conducerea sub influența alcoolului și 2 pentru conducere fără permis.

Poliția rutieră din județul Timiș verifică permanent respectarea normelor rutiere impuse, astfel încât numărul accidentelor rutiere să fie într-o continuă scădere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here