Bani pentru cultele religioase din Timiș! CJT a alocat două milioane de lei

Două milioane de lei pentru cultele religioase din Timiș! Consiliul Județean acordă și în acest an o sumă importantă de bani pentru construcția lăcașelor de cult.

Cei mai mulți bani merg către cultul ortodox, care numără cei mai mulți enoriași. În partea opusă a clasamentului sunt cultele ortodox-ucrainean și evanghelic.

Sumele primite pot fi folosite pentru cofinanțarea unor lucrări de construcții, renovare și consolidare la biserici, așezăminte sociale și educaționale, iar reprezentanții diverselor culte trebuie să depună situații de lucrări, care urmează să fie decontate de CJ.

În proiectul aprobat astăzi sunt sumele pentru fiecare cult, acum fiecare cult știe de ce sumă beneficiază, va face demersurile pentru fiecare biserică în parte, va demara lucrările, va transmite Consiliului Județean situația de lucrări și facturile iar în momentul în care avem toate documentele justificative vom vira banii în contul cultelor religioase. Banii cu siguranță nu sunt suficienți, solicitările din partea cultelor care au ajuns la CJT sunt mult mai mari, noi am aprobat în buget suma de două milioane, noi am împărțit banii în baza procentului de enoriași la nivelul județului, dar încercăm să sprijinim atât cât putem”, spune Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Suma totală este două milioane de lei și se împart astfel:

Cultul ortodox român – 1,6 milioane lei
Cultul ortodox sârb – 20.000 lei
Cultul ortodox ucrainean – 15.000 lei
Cultul romano-catolic – 100.000 lei
Cultul greco-catolic – 25.000 lei
Cultul reformat – 30.000 lei
Cultul evanghelic – 15.000 lei
Cultul penticostal – 100.000 lei
Cultul adventist – 20.000 lei
Cultul baptist – 75.000 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here