33 de irakieni, depistați într-un tir de marfă la frontieră!

Poliţiştii de frontieră au depistat 33 de irakieni, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunși în interiorul unui automarfar.

În dimineaţa zilei de 25.08.2018, în jurul orei 07.00, la P.T.F Nădlac, judetul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean turc, şofer al unui autocamion înmatriculat în Turcia. Din documentele prezentate la control a rezultat că era efectuat un transport cu materiale electrice şi textile, ambalate în cutii de carton. Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 33 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 11 femei, cu vârste cuprinse între 18 si 54 de ani şi 11 minori, cu vârste cuprinse între 10 si 16 ani”, transmit polițiștii de frontieră.

Cu toții sunt cetățeni irakieni și au solicitat azil în România. La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor detaliilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here