Delegație din Germania, la Consiliul Județean Timiș!

O delegație reprezentând Consiliul Județean Boblingen, Germania, este prezentă în aceste zile în Timiș.

Între județul Timiș și Boblingen există un protocol de colaborare care a fost semnat în anul 2000. 

Delegația, condusă de președintele CJ Boblingen, Roland Bernhard, a avut astăzi, la sediul Palatului Administrativ, o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

La întâlnire au mai luat parte Ingeborg Soller-Britsch, președintele Asociației de Prietenie Timiș-Boblingen și consilieri județeni din Boblingen. În cadrul întrevederii, președintele CJ Timiș le-a prezentat oaspeților principalele proiecte de dezvoltare ale Consiliului Județean, precum: dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, restaurarea Castelului Huniade și a Palatului Baroc, construirea unei noi maternități și reabilitarea și revitalizarea Canalului Bega.

Prezența dumneavoastră aici este o confirmare a interesului pentru Timiș și pentru intensificarea cooperării bilaterale dintre județele noastre. Doresc ca în baza parteneriatului Timiș-Boblingen să dezvoltăm proiecte comune în domenii diverse, precum: educația, administrația publică, serviciile de protecție socială sau sănătatea.  Tocmai de aceea, vă propun o nouă abordare a relațiilor de cooperare bilaterală, care să presupună o planificare multianuală“, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Tot astăzi, delegația din Boblingen a mai avut întrevederi la Episcopia romano-catolică și la Centrul de recuperare neuropsihiatrică din Sinersig, iar mâine va fi prezentă la Liceul „Coriolan Brediceanu“ din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here