4 caracteristici ale unui ulei hidraulic de calitate

Uleiul hidraulic este un fluid esential intr-o gama larga de activitati economice, precum domeniul constructiilor, unde majoritatea utilajelor de mare putere nu pot functiona fara prezenta sa. Practic, nu exista domeniul de activitate industrial unde sa nu fie prezente utilaje si echipamente ce au in componenta pistoane hidraulice, care functioneaza prin intermediul acestui fluid.

Astfel, in achizitionarea unui ulei hidraulic de calitate se va tine cont de anumite caracteristici care vor face ca echipamentele ce-l folosesc sa functioneze corespunzator si sa nu apara defectiuni. Persoanele care au ales varianta ieftina a produsului au observat de fiecare data unele situatii nedorite, cum ar fi aparitia unor cavitati hidraulice ce se manifesta sub forma unor zgomote din zona pompei si a cilindrilor, supraincalzirea sistemului, blocajul filtrelor si raspunderea la comenzi in mod defectuos. Pentru a impiedica aparitia unor astfel de situatii, specialistii recomanda alegerea variantei de ulei hidraulic de la MLS Distribution, firma unde este disponibila intreaga gama de produse de cea mai buna calitate, la preturi corecte.

Iata care sunt cele patru caracteristici ale unui ulei hidraulic de calitate!

Uleiul hidraulic este folosit in sistemele hidraulice intalnite la utilaje (excavatoare, buldozere sau prese hidraulice). Fluidul este supus unor presiuni imense in timpul utilizarii echipamentelor, de aceea trebuie sa aiba anumite caracteristici care sa permita utilizarea lor in mod corespunzator, pe perioade indelungata de activate neintrerupta si fara posibilitatea aparitiei unor defectiuni serioase.

Un ulei hidraulic de calitate este cel mineral, folosit pentru uz general. Reteta utilizata pentru producerea lui face ca substanta sa-si pastreze caracteristicile o perioada lunga, chiar daca e intrebuintat intens in diferite. In compozitia uleiurilor minerale sunt incluse mai multe tipuri de substante active, care contribuie la calitatea fluidului si care ofera caracteristici ce protejeaza piesele cu care intra in contact. Exista si varianta lichidului biodegradabil, fabricat din diferite uleiuri vegetale, utilizate in zone cu risc ecologic ridicat, care nu au caracteristici de calitate, asemanatoare cu cele din prima categorie;

Fluiditatea lichidului hidraulic trebuie sa fie neschimbata, indiferent de gama de temperaturi la care functioneaza echipamentul. Vascozitatea lichidului nu ar trebui sa scada in conditiile de temperatura scazuta, lucru care uneori se inregistreaza la substantele din gama de preturi reduse;

Rezistenta in timp este data de prezenta unor aditivi care fac ca fluidul sa-si pastreze caracteristicile dupa perioade lungi de folosire intensa. Acest lucru este important, altfel pierderea calitatilor lichidului ar putea duce la functionarea necorespunzatoare a sistemelor hidraulice sau chiar la aparitia unor defectiuni in zona pompelor si a cilindrelor;

Caracterul antioxidant, anticoroziv si antispumant este dat de adaugarea aditivilor speciali in compozitia uleiului mineral. Prin prezenta acestor aditivi uleiul mineral isi pastreaza proprietatile la contactul cu aerul, neaparand oxidarea, ce ar putea degrada. Agentii antispumanti impiedica aparitia spumei care daca ar fi prezenta ar face ca sistemele hidraulice sa functioneze necorespunzator.

In concluzie, in alegerea lichidului hidraulic potrivit trebuie luate in considerare cateva caracteristici de baza, care sa garanteze achizitionarea unui produs de calitate, care poate fi utilizat fara probleme un timp indelungat.

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here