Deși au o anumită vârstă, puține persoane simt că au ajuns la stadiul în care se pot descurca cu toate și în care au înțeles cum funcționează lumea. Deși, probabil, nu se vor simți niciodată foarte siguri pe ei, există un moment în viața tuturor în care ating un grad de maturitate stabil. Acesta este momentul în care societatea îi poate cataloga drept „adulți”. Pentru mulți oameni, însă, este greu să își dea seama dacă au ajuns sau nu la acest stadiu în dezvoltarea lor. Simți și tu la fel? Dacă da, iată 4 semne că deja ești un adult responsabil.

Iată mai jos cum poți să îți dai seama că ești un adult pe picioarele tale

1 Călătorești mai mult

Independența financiară de care se bucură un adult vine la pachet cu posibilitatea de a călători mai mult. Începi să recunoști valoarea pe care o vacanță o poate avea în viața ta. Când atingi acest stadiu, începi să călătorești, nu doar de dragul de a nu sta acasă, ci pentru că ai înțeles cât de mult te dezvoltă experiențele noi ca om. Și cum altcumva ai putea avea parte de experiențe noi, dacă nu explorând locuri, oameni, culturi mult mai diferite decât cele cu care ai fost obișnuit? Te gândești deja la următoarea ta vacanță? Trebuie doar să intri online pentru oferte turistice și destinații care să te ajute să progresezi.

2 Nu te mai temi să verifici balanța contului bancar

Chiar dacă nu trăiești în lux sau chiar la nivelul de confort pe care îl dorești, ai un venit destul de bun pentru a-ți permite chiria în fiecare lună și pentru a întreține o viață socială activă.

Pușculița ta pentru economii nu mai suferă de foame și, chiar dacă încă ai obiceiul de a cheltui mai mult decât e necesar, ai deprins aptitudini economice care să nu te ducă la faliment. Știi cât să salvezi și cât să cheltuiești și ești din ce în ce mai bun la asta.

3 Începi să ai mai multă grijă de corpul tău

În sfârșit, înțelegi de ce atât de mulți oameni ți-au spus pe măsură ce creșteai: „Nu vei putea mereu să mănânci tot ce vrei fără să iei în greutate”. Ca adult, începi să pui un accent mai mare pe aspectul tău exterior, dar și pe sănătatea ta per total. În acest context, ajungi să îți dai seama că efortul fizic este un rău necesar. Nu o să îți placă, poate, la început, dar vei recunoaște că nu te poți bucura pe deplin de viață în lipsa unei sănătăți bune.

4 Nu te mai superi când cineva nu te place

Atunci când ești un adult în toată firea, ajungi în punctul în care ești capabil să înțelegi că nu toți oamenii merită timpul tău și că nu ar trebui să le permiți să profite de tine. Dacă ai un grup de prieteni bine închegat, nu neapărat numeros, ai deja contextul social necesar pentru a te putea simți împlinit pe acest plan. Ajungi să înțelegi că este dificil să găsești oameni care să merite sentimentele tale. În plus, dacă unii dintre aceștia nu te plac, înseamnă doar că nu vă aflați pe aceeași lungime de undă, iar asta este în regulă.

Viața de adult poate fi frumoasă și nu trebuie să te temi de ea. Ea vine cu independență financiară, cu o maturitate care te ajută să îți administrezi mai bine timpul și o inteligență emoțională, care îți permite să alegi cu grijă oamenii care îți vor fi alături. Așadar, ești sau nu un adult în adevăratul sens al cuvântului?

 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

 

Articolul precedentSe întrerupe apa caldă și căldura. Afectați sunt consumatorii de pe mai multe străzi din oraș
Articolul următorMircea Diaconu: Orice blocaj provocat de Președinte are efecte în economie și produce sărăcie (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.