Plătește facturi mai mici, cheltuiește mai mult în concediu! Schimbări MICI pentru economii MARI

Nu ar fi grozav să te bucuri de condiții de trai mai bune, dar să plătești mai puțin la facturi? Întrebarea noastră este una retorică, dar soluțiile pe care ți le propunem au un răspuns care se va vedea clar în buzunarul tău. Există unele schimbări pe care le poți face chiar acum pentru a-ți reduce cheltuielile lunare la întreținere cu mult mai mult decât ai spera. Astfel poți începe să pui bani deoparte pentru concediul la care visezi și să cheltuiești acolo banii pe care îi risipești acum în casă.

Scapă de spațiul de sub ușă

Dacă ușile din interiorul apartamentului tău nu au o închidere etanșă, află că acest lucru te face să cheltuiești mult mai mult decât ar trebui, mai ales pe timp de vară și iarnă. Atunci când încerci să răcorești sau să încălzești o cameră, aerul care circulă pe sub ușă va face atât treaba caloriferului, cât și pe cea a aparatului de aer condiționat mai grea. Care este soluția?

Folosește tuburi de spumă sau dispozitive speciale pe care le găsești în magazinele de bricolaj și produse casnice, pentru a umple acel gol dintre ușă și podea. Taie un astfel de tub la dimensiunea potrivită, apoi crestează-l pe lungime. Prinde tubul de ușă cu ajutorul crestăturii și problema ta este rezolvată. Aerul nu va mai circula, ceea ce va ajuta la izolarea termică a încăperii. În plus, insectele nu vor mai avea cum să circule pe sub uși.

Folosește mai bine apa!

Suntem siguri că una dintre cele mai mari cheltuieli lunare pe care o ai este factura la apă. Care sunt câteva metode de a reduce eficient consumul de apă? În primul rând, ar trebui să schimbi aeratorul de la bateriile sanitare cu un aerator cu limitare de debit. O simplă schimbare ca aceasta, poate să scadă consumul de apă cu până la 75%.

O altă schimbare pe care o poți face dacă ai un boiler pentru apă caldă, este să îl înlocuiești cu un instant pe gaz. Un astfel de dispozitiv, are rolul de a-ți oferi automat apă caldă la temperatura pe care o dorești. Asta te va ajuta pe mai multe planuri. În primul rând, nu va mai trebui să risipești energie pentru a păstra apa caldă într-un boiler. În al doilea rând, nu va mai fi necesar să risipești apă lăsând-o să curgă până ce aceasta ajunge la temperatura dorită.

Folosește un termostat corect

Rolul unui termostat este să se asigure că temperatura din încăpere este constantă, la o valoare pe care tu ai setat-o. Cum poți să îl folosești corect în așa fel încât să nu plătești atât de mult pentru încălzire sau pentru răcorirea camerei?

Ei bine, nu îl opri de tot atunci când pleci de acasă. Este normal să nu vrei ca încăperea ta să fie la o temperatură de 20 de grade Celsius iarna când nu ești acasă, dar nu ar trebui să oprești încălzirea de tot. Dacă setezi termostatul pe o temperatură de 18 grade Celsius în loc să îl oprești de tot, acesta va trebui să consume mult mai puține resurse pentru a aduce încăperea la temperatura dorită atunci când ești acasă, decât dacă ar încălzi o încăpere în care acum sunt 15 grade Celsius.

Atunci când este atât de ușor să faci astfel de economii, nu mai ai nicio scuză. După ce ai făcut schimbările necesare, poți să începi să cauți bilete de avion pentru vacanța ideală.

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here