5 metode inteligente ce te vor ajuta să economisești bani

A economisi nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă vreodată vei avea parte de situații nedorite sau neprevăzute. Mai mult atunci când începi să economisești nu vei mai fi tentat să faci cumpărături impulsive sau să dai banii pe lucruri de care nu ai neapărată nevoie. Mai mult, vei putea deveni mult mai organizat și vei avea un control absolut asupra banilor tăi.

Iată cum poți economisi bani doar integrând în viața ta 5 noi obiceiuri:

1. Pune lunar o sumă fixă deoparte

Pentru a putea economisi cât mai ușor bani, poți alege ca lunar să pui o sumă fixă deoparte din salariul tău. Bineînțeles acest lucru trebuie să se realizeze după ce înțelegi exact care este ciclul banilor tăi și câți bani sunt necesari pentru a-ți achita cheltuielile lunare. Mai apoi, încearcă să îți stabilești o sumă fixă lunară care să-ți fie confortabilă și pe care să o virezi într-un cont de economii, fiind varianta cea mai sigură.

2. Așteaptă reducerile

Sunt perioada în an atunci când aproximativ toți comercianții, atât mici, cât și mari, au reduceri și discount-uri la produsele sale. Astfel, atunci când vrei să faci investiții mai mari, poți aștepta să vină, spre exemplu, Black Friday sau Cyber Monday. Mai mult, în acest fel vei analiza mai mult piața și vei vedea cum fluctuează prețurile și care e cea mai bună perioadă pentru a face achiziții.

3. Fă cumpărături inteligente

Chiar dacă vei fi tentat ca de cele mai multe ori să cumperi produsele cu preț mai mic pentru a economisi, ei bine lucrurile nu stau tocmai așa. Un produs cu un preț mai mic va avea și o durată de viață mai mică, deci după ceva timp va trebui să faci o nouă investiție. Un alt lucru inteligent pe care îl poți implementa este să cumperi lucruri universale, ce nu trebuie schimbate sezonier, cum ar fi spre exemplu cauciucurile mașinii. Optează pentru anvelope all season, cum ar fi cele pa care le găsești pe altex.ro, în loc de a cumpăra 2 seturi de cauciucuri.

4. Nu fi foarte restrictiv

Ca orice dietă restrictivă, aceasta funcționează doar pe perioade scurte de timp, deci nu va fi un stil de viață sustenabil. Astfel, în ceea ce privește banii tăi, nu-ți fie frică să îți faci micile plăceri: o piesă vestimentară nouă, mers la spa sau mese în oraș alături de prieteni. Important este să îți aloci lunar un buget pentru astfel de cheltuieli, iar în acest fel nu te vei mai simți vinovat când cheltui banii.
5. Ține-ți finanțele monitorizate

În ultimul rând, cel mai bun care te ajută să economisești este să îți monitorizezi veniturile și cheltuielile lunar. Poți face acest lucru cu ajutorul unei aplicații sau pur și simplu o poți face cu ajutorul unei agende.

Trebuie să știi că nu vei economisi încă din prima lună, dar cu timpul și odată ce implementezi obiceiurile menționate anterior, vei vedea îmbunătățiri semnificative.

Sursa foto: pexels.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here