5 milioane de lei investiti in extinderea canalizarii in localitatea Peciu Nou

Primarul PSD al comunei Peciu Nou, Gabriel Drăgan, a semnat, astăzi, 5 aprilie 2019, proiectul cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală – ”Extindere rețea de canalizare menajeră a apelor uzate menajere în localitatea Peciu Nou, județul Timiș” cu reprezentantul legal al firmei ofertante și declarate câștigătoare pentru execuția lucrării acestui proiect. Valoarea totală a contractului de execuție a lucrării este de 5.044.659,32 lei, iar durata de implementare este de 24 luni.

Este un proiect important și o investiție necesară pentru comunitatea din Peciu Nou. Necesitatea și oportunitatea unei astfel de investiții are la bază dezvoltarea economico-socială și urbanistică a comunei.O eventuală colectare şi evacuare a apelor uzate menajere fără o epurare corespunzătoare ar putea duce la epidemii de boli infecţioase precum şi zone insalubre în comună, iar noi nu ne dorim acest lucru.”, declară primarul Gabriel Drăgan.

Dezvoltarea economică și socială durabilă a unei localități depinde în mare măsură de asigurarea tuturor utilităților necesare desfășurării activității potențialilor investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viață. Trebuie să recunoaștem faptul că Guvernul României a venit cu un program amplu de guvernare cu proiecte de dezvoltare a țării, iar atunci când vine vorba de finanțarea proiectelor pentru dezvoltarea comunităților pentru binele nostru, al românilor, nu se ține cont de culoarea politică a primarului. Însă, este nevoie totuși de o condiție esențială, și anume aceea ca primarul unei localități, după ce identifică problemele comunității pe care o conduce să depună proiectele pe programele naționale prin care se alocă sumele necesare. Îi felicit pe această cale pe primarii care înțeleg cât de important este să depună proiecte și să beneficieze de sumele alocate de Guvernul României pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează.” declară Călin Dobra, președinte PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here