Detinutii de la Penitenciarul „Popa Sapca” din Timisoara prezenti la Bookfest 2019

9 persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Timişoara au participat la un eveniment organizat în cadrul Salonului de Carte Bookfest, ediția a VIII-a la Centrul Regional de Afaceri, prilejuit de lansarea cărții Aventuri în lumea lui Brâncuși – autor Patricia Lidia. 

Patricia Lidia este un vechi colaborator al Penitenciarului Timișoara, desfășurând în regim de voluntariat, de peste 3 ani de zile, activități de culturalizare cu persoanele deținute, activități ce includ cercuri de lectură, recenzii și lansări de carte. Astfel, prin implicarea domniei sale, în fiecare lună în Penitenciarul Timișoara, scriitori aflați în perioada de debut sau consacrați, prezintă deținuților cele mai noi apariții editoriale menținând, în acest fel, interesul celor închiși pentru lectură.

Aventuri în lumea lui Brâncuși apărută la Editura Brumar, o poveste pentru copii mici și mari, prin care intrăm în lumea marelui sculptor român Constantin Brâncuși, un nume deopotrivă controversat și adorat. Prin poveste și joc, descoperim cine a fost omul din spatele artistului, viața lui, din copilărie și până la moarte, principalele lui sculpturi și caracteristicile tehnicii sale. Ficțiunea se împletește cu realitatea și datele concrete despre sculpturi vin alături de aventurile minunate ale micuței Maria, personajul principal al cărții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here