5 TRUCURI vestimentare pentru a-ți maximiza confortul în sezonul rece

Unul dintre primele lucruri pe care le faci atunci când vremea se schimbă într-una friguroasă este să îți reînnoiești garderoba. Lași la o parte pantalonii din material subțire, sandalele, tricourile și alte piese specifice temperaturilor de vară și te gândești că va trebui să îți pui în primele rânduri de haine din dulap puloverele, cardiganele, vestele, maletele și pantalonii groși. În cuier, în locul unui simplu hanorac sau al unei geci de blugi, este nevoie să pui geaca de fâș sau cea îmblănită, paltonul și fesul. Nu este, însă, necesar să folosești 4 sau 5 straturi de veștminte ca să te simți confortabil!

Iată 5 trucuri care te vor ajuta să te îmbraci eficient, fără efort

Cum te încalți eficient?

Încălțămintea, la fel ca și în cazul hainelor, trebuie să asigure nu doar un anumit grad de comoditate, ci și de confort termic, pentru a putea să reziști cât mai mult în afara locuinței. Poți încerca încălțările îmblănite pe interior, la care nu trebuie să porți decât o pereche de șosete obișnuite sau, dacă te deranjează acel material dinăuntru, poți purta unele simple, dar cu șosete din material gros în locul perechilor multiple. Cum în fiecare an apar pe piață modele noi, acum ai ocazia să îți achiziționezi încălțările ideale pentru sezonul rece. Așadar, vezi noua colecție de botine, cizme sau ghete de la magazinele pe care le ai la dispoziție și alege una dintre cele două variante de mai sus!

Nu este nevoie să porți multe straturi de haine! Alege să folosești bluzele termice!

Încă de când erai copil, ți s-a tot repetat toamna sau iarna să mai iei încă un strat de haine pe deasupra celor cu care erai îmbrăcat/îmbrăcată deja. Acum, însă, poți vedea din ce în ce mai mult de ce, câteodată, această idee nu este una bună. Dacă, de exemplu, trebuie să mergi la serviciu cu un mijloc de transport în comun, îți va fi foarte greu să te adaptezi de la frigul de afară la căldura care se formează înăuntru. Nu poți nici să te îmbraci cu prea puține haine, deoarece există riscul să răcești. Soluția cea mai bună este să porți o bluză termică. Aceasta este special fabricată pentru a-ți ține de cald exact cât trebuie și poate fi purtată peste orice fel de piesă vestimentară.

Cine a spus că nu poți purta fuste și rochii?

Probabil că ai observat și tu că, indiferent de vreme, unele doamne și domnișoare încă doresc să poarte aceste tipuri de articole feminine „pe piciorul gol”. Problema, aici, este faptul că aceste persoane nu se apără de temperaturile scăzute așa cum ar trebui. Dacă ești o reprezentantă a sexului feminin, nu trebuie să renunți la articolele vestimentare preferate, ci doar să le porți cu o pereche de dresuri groase.

Nu uita de accesoriile utile, chiar dacă ești adult!

În cazul în care te gândeai că, acum că ai crescut, nu mai trebuie să porți fulare, mănuși, eșarfe groase sau fesuri, trebuie să știi că este greșit. Vântul și gerul nu se simt mai puțin odată ce înaintezi în vârstă, așa că ar trebui să te asiguri că porți aceste piesei când vremea este una nefavorabilă.

Ce faci dacă te duci la munte?

Dacă vrei să mergi într-o drumeție pe munte, de exemplu, unde deja pot apărea primele zăpezi, este nevoie să te îmbraci și mai gros, deoarece vei petrece mai mult timp afară. Te vei putea încălzi de la mișcarea constantă, dar vei avea nevoie și de câteva pauze. Cel mai bine este să folosești tot bluzele termice, despre care ai aflat de mai sus, pantaloni, jachetă și încălțăminte, toate impermeabile. În acest fel se elimină riscul de a umezi hainele de la omăt sau orice sursă de apă, acest lucru făcându-le, în contact cu frigul, să ducă la îmbolnăvirea ta.

Ține cont de aceste trucuri atunci când îți planifici garderoba pentru toamnă și iarnă și vei observa că nu este greu să te simți confortabil și să te ferești de problemele de sănătate specifice timpului friguros, în același timp!

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here