Meteorologii au actualizat prognoza pentru acest sfârșit de săptămână, când vor fi valabile avertizări de tip Cod portocaliu și galben de ninsori și vânt puternic în mai bine de jumătate din țară.

Un cod galben este valabil de sâmbătă, 4 februarie, ora 11.00 până duminică, 5 februarie, ora 20, pentru viscol și ninsori moderate cantitativ la munte.

La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Un cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine este valabil în perioada 4 februarie, ora 20 – 5 februarie, ora 20. La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

Un cod galben de intensificări ale vântului a intrat în vigoare de sâmbătă 4 februarie ora 11 până duminică 5 februarie, ora 06, în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei.

În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului.

Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

Jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea este sub cod galben de intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă de sâmbătă 4 februarie, ora 20 până duminică 5 februarie, ora 20.

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Iar pe litoral va intra în vigoare de duminică noaptea de la ora 2 până la ora 20 un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol.

Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța.

Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

Articolul precedentAmenzi pentru „bizoni”. Acțiune fulger pentru depistarea conducătorilor auto care parchează pe spații verzi, trotuare și piste de biciclete
Articolul următorAquatim anunţă întreruperi la furnizarea apei pentru schimbarea conductelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.