Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu a obținut, marți, o finanțare suplimentară de 5,3 milioane de euro pentru industria și cercetarea din România, precum și pentru sectorul digital din Europa. Aceste fonduri sunt asigurate prin intermediul a trei proiecte pilot și două acțiuni pregătitoare gândite și inițiate de eurodeputatul PSD și validate de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.

Din cele 5,3 milioane de euro obținute de Victor Negrescu, 4 milioane vizează în mod direct și exclusiv industria şi cercetarea românească, în timp ce restul de 1,3 milioane de euro se referă la dezvoltarea sectorului IT. La acestea se mai adaugă proiectul său pilot în valoare de 1 milion de euro, aflat deja în curs de implementare și referitor la creșterea accesului la servicii de Sănătate în mediul rural.

În total, prin intermediul proiectelor pilot și acțiunilor pregătitoare, europarlamentarul român a reușit să obțină 6,3 milioane de euro în primul an de mandat. Acesta a explicat ce înseamnă concret și ce avantaje aduce fiecare inițiativă în parte. „Sunt foarte mulțumit că am reușit să aduc bani pentru România apelând la acest mecanism al proiectelor pilot oferit de Parlamentul European! Astăzi, inițiativele mele s-au votat în cadrul Comisiei pentru Bugete, ceea ce înseamnă că, în scurt timp, aceste milioane de euro se vor traduce în avantaje concrete pentru români, dar și pentru sectorul IT din UE”, a detaliat eurodeputatul PSD Victor Negrescu cele cinci inițiative ale sale aprobate de Parlamentul European.

Potrivit acestuia, majoritatea proiectelor pilot vizează în mod direct România și se referă la: dezvoltarea fabricilor inteligente și retehnologizarea zonelor afectate de dezindustrializare; utilizarea noilor tehnologii și a instrumentelor digitale în educație; stimularea competențelor digitale pentru a produce noi profesii, noi metode de învățământ și noi locuri de muncă; îmbunătățirea educației privind plata taxelor online și combaterea evaziunii prin mediul digital; specializări inteligente la nivel regional, care să lege mai bine bursa joburilor competitive cu pregătirea forței de muncă.Doresc să-i mulțumesc doamnei comisar Corina Crețu pentru sprijinul pe care l-a acordat în aprobarea acestor proiecte pilot pentru România, comisarului Günther Oettinger pentru proiectele referitoare la IT, cât și tuturor celor implicați în procesul de evaluare a proiectelor”, a completat europarlamentarul Victor Negrescu.

Articolul precedentARGINT european la tenis de masa! Fetele noastre, invinse de chinezoaicele Germaniei
Articolul următorO inedita gala de box va avea sambata la Zilele Sacalazului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.